Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Soru Arkadaşlarla Takılmalık Local server için Temel lazım mı..?

JackieTR

Üye
FT Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar. Fivem den zerre anlamıyorum eskiden gta sa zamanından kalma sadece modlar üzerinde edit yapma olayım vardı.

Soruma direk gelirsem basit bir sunucu kurmak istiyorum arabalar evler v.b ufak tefek şeyler yükleyip takılma amacım var. Gözüme hoş güzel gelen şeyleri eklemek.

"Kısacası bunlar için local kendi modemden port açıp arkadaşlarla girebilir miyim. Ve illa temel paket denilen şey lazım mı..?" Eskilerden bayağı değişti mi bilmiyorum sadece scriptler atarak harmanlasam yeterli olur mu..?

Normal Fivem sunucusuna gir diyenler olacaktır. Dediğim gibi kendim ufak tefek bir şeyler ekleyip 5-10 kişi takılacağız.

DF
Kendi modeminden port açabilmen için statik ip sahibi olman gerekmekte. İkinci soruna gelirsek temel paket dediğimiz şey adı üstünde bi paketin temelidir. İhtiyacına veya isteğine göre temel paket veya normal pakete yönelebilirsin.

DF
Aslında temel paket diye adlandırılan şey, teknik olarak yok. Frameworkler (örneğin QBcore ve ESX), birbirine bağlı sistemlerden oluşan bir yapı sunar. Bu sistemlerin temel amacı, alınan kararları (örneğin market alışverişleri, eşya değişiklikleri gibi aksiyonlar) kaydetmek ve organize etmektir.

Sorduğun soruya dayanarak kesin bir şekilde şunu söyleyebilirim: Bir temel pakete ihtiyacın yok. Yapman gereken tek şey, FiveM'in gereksinimlerini indirip, bu gereksinimlerin bir paket olarak tanımlandığı öğeleri kurmak ve server.cfg içinde çalıştırmaktır.

"Temel paket" dediğimiz şey, aslında birkaç basit veri ve koddan ibaret. Mapmanager, servermanager gibi FiveM'in (cfx.re) ana sunucusuna veri gönderen bazı kodlar yer alıyor. İnsanların "temel paket" ifadesine yüklediği anlamlar genellikle çok geniş ve kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu görüşe katılmıyorum çünkü senin gibi sadece 5-10 kişiyle zaman geçirmek isteyen biri için bu kadar karmaşıklığa gerek yok.
Bu durumda, sadece vMenu kullanman senin için yeterli olacaktır.

Eğer sormak istediğin bir soru ya da herhangi bir kafa karışıklığın olursa, bana Discord üzerinden ulaşabilirsin: c0dex_._

DF
Aslında temel paket diye adlandırılan şey, teknik olarak yok. Frameworkler (örneğin QBcore ve ESX), birbirine bağlı sistemlerden oluşan bir yapı sunar. Bu sistemlerin temel amacı, alınan kararları (örneğin market alışverişleri, eşya değişiklikleri gibi aksiyonlar) kaydetmek ve organize etmektir.

Sorduğun soruya dayanarak kesin bir şekilde şunu söyleyebilirim: Bir temel pakete ihtiyacın yok. Yapman gereken tek şey, FiveM'in gereksinimlerini indirip, bu gereksinimlerin bir paket olarak tanımlandığı öğeleri kurmak ve server.cfg içinde çalıştırmaktır.

"Temel paket" dediğimiz şey, aslında birkaç basit veri ve koddan ibaret. Mapmanager, servermanager gibi FiveM'in (cfx.re) ana sunucusuna veri gönderen bazı kodlar yer alıyor. İnsanların "temel paket" ifadesine yüklediği anlamlar genellikle çok geniş ve kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu görüşe katılmıyorum çünkü senin gibi sadece 5-10 kişiyle zaman geçirmek isteyen biri için bu kadar karmaşıklığa gerek yok.
Bu durumda, sadece vMenu kullanman senin için yeterli olacaktır.

Eğer sormak istediğin bir soru ya da herhangi bir kafa karışıklığın olursa, bana Discord üzerinden ulaşabilirsin: c0dex_._
bana ulaşırsan sana daha net yardımcı olurum konu için.

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//