Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Rehber Basit Bi Şekilde Scriptinizi Nasıl Korursunuz ?

lildopeee

Üye
Yasaklandı
FT Kullanıcı
Discord
lil.dopeee#9999
Merhabalar efenim ^^

Script yazan developerlerin mutlaka işine yarayacaktır serice nasıl yapılıcağı kısmına geçiyorum...

Scriptinizin "client veya serverside" Bölümünün en başına şu kod satırını ekliyorsunuz.

if GetCurrentResourceName() == 'arn_weazelnews' then

Arkadaşlar şuanki pek etkili değil. Eğer resource adı "arn_weazelnews" ise script çalışıyor şuan BU ARADA "if" in "end" ini son satıra eklemeniz gerekiyor.

--------------------------------------------------------------------------------

Şimdi cidden etkili olucak kısma geçelim NOT : Sadece serverside üzerinde kullanılabilir.

if GetCurrentResourceName() == 'arn_weazelnews' then

Yine aynı şekilde kullanıyoruz Ancaaaakkk end in yerleştirilmediği kısımın üst kısmına şunu yerleştiriyoruz.

else
print("arn_weazelnews İn ismini Eski Haline Getir.")
Citizen.Wait(5000)
os.exit()

Şimdi şu şekilde işliyor. Eğer resource ismi arn_weazelnews değil ise CMD ye gördüğünüz yazı yazılır. 5 Saniye beklenir ardından CMD ekranını kapatır.

Arkadaşlar bu paylaşımı yaparken cidden çok düşündüm acaba sahte developerler çıkıp emek hırsızlığı yapıp yaptıklarıyla bana ait hüü benim scriptim hüü diye gezinirmi diye. Size güvenerek bu paylaşımı yaptım. Kendi mantığımı kullanarak yaptım bu lisans sistemini gözümde oldukça etkili yorumlarınız benim için çok değerli eğer tatmin edici yorumlar gelirse 0 dan script yazma rehberi serisi yapmayı düşünüyorum.

Umarım bu paylaşımımı kötü niyetli kullanmassınız.

İyi günler.

DF
Bu paylaşımım ile kurtlar sofrasına oturduk acaba np-menu yu kim kapıcak :D

DF
Fazla düz bakışlı olmamalısın.

scriptinizin ismi değiştirilip sahiplenilmesini önleyecektir.
Scriptin sahiplenmesi sadece isimden olmuyor? Lisans gibi sistemler ile sahiplenebilirsiniz düzgün bir şekilde. En basit hali sadece bu.

DF
Scriptin sahiplenmesi sadece isimden olmuyor? Lisans gibi sistemler ile sahiplenebilirsiniz düzgün bir şekilde. En basit hali sadece bu.
Evet. Başlıkta yazdığım gibi basit bir koruma bu.

Senin imzan scripten silinmedikçe çalmaya çalışan kişi nasıl bana ait diyicek ?

(script ismi değiştirildiğinde server açılmıyor.)

Edit : kodun şifrelendiğini varsay oldukça etkili bir yöntem oluyor.

DF
Pek işe yarayacak birşey değil. Malesef ama düşünüp paylaşman yeterlidir

os.exit() Aldım helal et.

DF
Ve ben scriptin sahiplenilmesi sadece isminden oluyor gibi birşey söylemedim.

gereksiz yorumun için tesekkurler.

(daha once server thread hitch warning sorunu yasayan birine verdigim yanittada bana aynen sunu demistin. Yoo o kod serverside a yazilabiliyo kiiii. ben yazilamiyo diye bisey demedim genel olarak yazilmadigi icin clientside uzerinden yapmasini söyledim 200 serverside in 1 inde olsa olsa yazilidir. Konularimi ve mesajlarimi dikkatli incele ve sonra gereksiz yorum yap lütfen)

DF
Ve ben scriptin sahiplenilmesi sadece isminden oluyor gibi birşey söylemedim.

gereksiz yorumun için tesekkurler.

(daha once server thread hitch warning sorunu yasayan birine verdigim yanittada bana aynen sunu demistin. Yoo o kod serverside a yazilabiliyo kiiii. ben yazilamiyo diye bisey demedim genel olarak yazilmadigi icin clientside uzerinden yapmasini söyledim 200 serverside in 1 inde olsa olsa yazilidir. Konularimi ve mesajlarimi dikkatli incele ve sonra gereksiz yorum yap lütfen)
Kimseyle atışacak kadar zamanım yok fakat genelde bütün konularda insanlara sallayan kişinin konusuna bir eleştiri yapılınca neden bir anda gereksiz yorum oluyor anlamıyorum. Yaptığın şey resource çekip kontrol ettirmekten ibaret, hiçbir koruma sağlanamıyor denecek kadar az koruma sağlıyor. Ek olarak parantez içine bakınca ne kadar gereksiz bir yazı parçası olduğunu anlamıyorum. Var olan bilgiyi aktarmaya çalışıyorum, server tarafından serveri zorlayabilirsin. Umarım biraz olgunlaşıp insanlara sallamak yerine doğru düzgün yazılar yazabilirsin, iyi günler dilerim.

DF
Kimseyle atışacak kadar zamanım yok fakat genelde bütün konularda insanlara sallayan kişinin konusuna bir eleştiri yapılınca neden bir anda gereksiz yorum oluyor anlamıyorum. Yaptığın şey resource çekip kontrol ettirmekten ibaret, hiçbir koruma sağlanamıyor denecek kadar az koruma sağlıyor. Ek olarak parantez içine bakınca ne kadar gereksiz bir yazı parçası olduğunu anlamıyorum. Var olan bilgiyi aktarmaya çalışıyorum, server tarafından serveri zorlayabilirsin. Umarım biraz olgunlaşıp insanlara sallamak yerine doğru düzgün yazılar yazabilirsin, iyi günler dilerim.
reyis ben zorlayamassin demiyorum zatem reyis ucmussun sen reyis xd

abi demediğim seyleri kullanarak konumu veya mesajlarimi baltaliyosun kendi kafanda tez üğretip boş boş konusuyosun allah kurtarsin reyis tamam reyia serverside dan serveri zorlayabiliyoruz reyis tamam ya

allah kurtarsın tekrardan

DF
reyis ben zorlayamassin demiyorum zatem reyis ucmussun sen reyis xd

abi demediğim seyleri kullanarak konumu veya mesajlarimi baltaliyosun kendi kafanda tez üğretip boş boş konusuyosun allah kurtarsin reyis tamam reyia serverside dan serveri zorlayabiliyoruz reyis tamam ya

allah kurtarsın tekrardan
Bütün konuları baltalayan kişi hala konumu baltalıyorsun diyor ya komik çocuksun.

DF
Fazla düz bakışlı olmamalısın.

scriptinizin ismi değiştirilip sahiplenilmesini önleyecektir.
D-dostum burada düz bakışlı olunacak pek bir şey yok, sadece scriptin ismini değiştirmemek için bir event yapmaya çalışmışsın ancak zaten script kırıldıktan sonra veyahut şifrelendikten sonra bir anlamı olmayacak bir şey. Bu yüzden " basit bir şekilde scriptinizi nasıl korursunuz" değilde daha farklı bir konu başlığı yapabilirsin. Ek Olarak konuyu biraz inceledim yorumlarda eleştiri ve yol gösterici yorumlara sanki sana karşı saldırı varmışcasına bakıyorsun, bakış açını biraz olsada değiştir.

DF
D-dostum burada düz bakışlı olunacak pek bir şey yok, sadece scriptin ismini değiştirmemek için bir event yapmaya çalışmışsın ancak zaten script kırıldıktan sonra veyahut şifrelendikten sonra bir anlamı olmayacak bir şey. Bu yüzden " basit bir şekilde scriptinizi nasıl korursunuz" değilde daha farklı bir konu başlığı yapabilirsin. Ek Olarak konuyu biraz inceledim yorumlarda eleştiri ve yol gösterici yorumlara sanki sana karşı saldırı varmışcasına bakıyorsun, bakış açını biraz olsada değiştir.
Anlatmak istediğim şey şu ;
örneğin np-menu 1.5 saat önce piyasaya çıkmış diyelim script pek bilinmiyor. Aynı gün scriptin ismini dope-menu diye değiştirdiğimi varsay üstelik içerisindeki kodlar şifreli diyelim.
şimdi şifreli olmasının falan ne anlamı kaldi ? sonuçta scripti sahiplendim emek hırsızlığı yaptım her yerde benim diye geciniyorum insanlarda bana inanıyor. Işte buna engel olmak için böyle bir rehber var umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir yorumun için teşekkür ederim.

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//