Bir sunucu açmadan önce ortamını hazırlaman gerekirdi. Oyuncuları daha önce hazırlamış olsaydın ki bu tayfa senin arkadaş ortamın olabilir. Sunucuyu açtığın zaman hazır olarak belirli bir oyuncu sayısına sahip olurdun, bunu gören diğer kişiler de sunucuna giriş yapardı.
Ben pek sunucu kalitesine göre çoğunluğun (oyuncunun) geldiğine inanmıyorum.
Sana PUBG'den bir örnek vereyim mesela. Oyun içerisinde ki School adlı alana ne kadar çok kişi atlarsa bir o kadar daha fazla kişi atlıyor. Bunun aynısını sunucun için yapacağını düşünürsek bunu yapabilmen için reklam sağlaman gerek. Reklam tek ve kesin seçenek değil fakat sadece oyuncu çekebilmek için kolay bir yöntem diyebiliriz.
Bir de, insanların sunucunda "Ben şu sunucuda oynamak yerine bu yerde oynamalıyım" diyebilmesi için bir fark yaratman gerekiyor. Bu fark senin sunucunu diğer sunuculardan ayrı tutar. FiveM'de ki TR sunucularının hepsi aynı ve birbirlerinden farklı olmadığı için kendin farklı bir şey katarak dikkat çekebilirsin. Oluşturacağın fark ise herhangi bir şey olabilir, bu kısım tamamen sana kalmış.
Bir çok insan "Sunucu açayım, açmalıyım" manasında işe koyulup sunucu oluşturuyor. Fakat başka bir sunucuda oynamak yerine neden kendi sunucunu açarsın ki?
Bu yüzden, senin sunucunun açılma sebepleri olmalı. Bu sebepler diğerlerine büyük farktır zaten. Sebepler "oyuncu çekebilmek" değil, oyuncu çekersin de, niye çekeceksin asıl nokta bu kısım. Zaten diğer sunucuların oyuncusu var ya? oynarsın işte. Fakat kendi sunucunu açıp oyuncu istiyorsan senin sunucun oynanmak için diğer sunuculara göre ayrı sebepler taşımalı, sadece bu kadar.
İyi şanslar.