Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF

Cevaplandı ui vb. şeyleri nasıl önizleme yaparak düzenleyebilirim?

combaqa

Üye
FT Kullanıcı
Mesela bir mdt veya telefon scriptini nasıl önizleme yaparak tasarımını düzenleyebilirim? Visual studio code'da yapmayı denediğimde beceremedim

DF
İlk öncelikle önizleyeceğin şeyi oyun içerisinde açıyorsun örneğin telefon. Telefonu oyun içinde açtın. Sonra F8'i açp Tools kısmından NUI kısmına gelip Open Devtools'u seçiyorsun sonra Açılan pencerede Page yazısın üstündeki icona tıklıyorsun. Ve oyunda telefonun hangi kısmına tıklarsan sana onun css'de neresi olduğunu söylüyor. Üst tarafdaki panelden Sources kısmına gelirsen görüntülediğin dosyanın css dosyalarına erişmiş olursun. O kısımdan düzenleyerek önizleme yapabilirsin. Sonrasında ise eğer bütün değişiklikleri sources kısmından yaptıysan ve işin bittiyse ordaki kodları kopyalayıp senin asıl telefon klasöründe css dosyasına yapıştırman gerekiyor ki kalıcı olsun. Umarım anlamışsındır. Yanlış anlattığım bir kısım var ise arkadaşlar düzeltebilir.

DF
İlk öncelikle önizleyeceğin şeyi oyun içerisinde açıyorsun örneğin telefon. Telefonu oyun içinde açtın. Sonra F8'i açp Tools kısmından NUI kısmına gelip Open Devtools'u seçiyorsun sonra Açılan pencerede Page yazısın üstündeki icona tıklıyorsun. Ve oyunda telefonun hangi kısmına tıklarsan sana onun css'de neresi olduğunu söylüyor. Üst tarafdaki panelden Sources kısmına gelirsen görüntülediğin dosyanın css dosyalarına erişmiş olursun. O kısımdan düzenleyerek önizleme yapabilirsin. Sonrasında ise eğer bütün değişiklikleri sources kısmından yaptıysan ve işin bittiyse ordaki kodları kopyalayıp senin asıl telefon klasöründe css dosyasına yapıştırman gerekiyor ki kalıcı olsun. Umarım anlamışsındır. Yanlış anlattığım bir kısım var ise arkadaşlar düzeltebilir.
Bunu biliyorum böyle düzenleme yapıyorum zaten fakat html taraflı kodları vsc'de önizleme yapan bazı kişiler gördüm onun nasıl yapıldığını merak ediyorum ben

DF
HTML kısmında yaptığın değişikliklere değer ver. Örneğin: Bir div açacaksın ve içerisinde düzenli bir şekilde gelmesi gereken 5 kutucuk var. HTML'de bu sınıfı düzenlerken elinle 5 tane kutucuk ekle ve sorun var mı diye bak. Neticede oyunun içerisinde de belirttiğin yere 5 tane kutucuk gelecek, elinle orada test etmek için ekleyebilirsin ardından da yaptığın test değişikliklerini isler oyundan gelecek verileri okuyabilecek şekilde eklemeler yapar, eski haline çevirir ve oyuna girer test edersin

DF
Konuyu beklemeye aldım, sorun çözüme ulaşırsa tekrardan dönüş sağlarsanız sevinirim.

DF
html dosyasını tarayıcına sürükle

DF
vscode browser preview eklentisini kullanabilirsin

DF
Direk görerek ekran üzerinden tasarim yapmak istiyorsan (HTML + CSS) o zaman fivem in developer ekranina baglanip chrome un web developer ekranindan düzenleme yapabilirsin.
FiveM developer ekranina girmek icin oyunu açtiktan sonra : sayfasina chrome ile baglan.
Daha sonra o ekranda F12 basarak web developer kit i açip düzenlemeni yap.

DF
hocam displayleri oyun ekranında direk karşına çıkmasın diye none yapıyorlar, sen onu display:flex olarak değiştireceksin chrome ekranına yansır

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//