Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Türkiye'nin İlk ve tek FiveM forum adresi

Forum adresimize hoş geldin FiveMTürk olarak amacımız siz değerli kullanıcılarımıza en aktif fikir ve paylaşım platformu sunmak bir yana en güvenilir şekilde alışveriş yapabileceğiniz bir platform sunmaktır.
DF DF
DF DF
DF DF
DF DF

Soru Fivem FPS Problemi

Shanverdy

Üye
FT Kullanıcı
Sistemimde 5600x + RX 6600 XT ikilisi mevcut, 32 GB ram var ve tüm disklerim SSD. Aynı şekilde GTA V ve FiveM de m2 diskimde kurulu. Problemim tam olarak şu, oyunu oynarken ekran kartı kullanımım baktığım yere göre aşırı düşüş yaşıyor. Örnek olması adına bir video bırakıyorum, dediğimi anlayacaksınız. Bu problemi yaşayıp çözmüş olan veya konu hakkında bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim. Bu arada sunucuya özel bir durum değil, farklı sunucularda da denediğimde aynı sonucu aldım.

DF
bence işlemciyle alakalı darboğaz var işlemcinin sıcaklığı ne durumda stok fanla çalıştırıyorsan sorun yaşama ihtimalin var

DF
bence işlemciyle alakalı darboğaz var işlemcinin sıcaklığı ne durumda stok fanla çalıştırıyorsan sorun yaşama ihtimalin var
Hocam kule tipi soğutucu var işlemci 55 dereceyi geçmiyor oyunlarda. 5600X 6600 XT'yi hayli hayli besleyecek bir işlemci. Sorun başka bir şey ama ne olduğunu bilmiyorum.

DF
Merhabalar,

1- Lütfen BİOS güncellemenizi yapın Ryzen için AGESA 1.2.0.7 üstü güncellemeler stabilizasyonu arttırmaktadır.

2- Ekran kartına yeterli güç ulaşmıyor olabilir kasanızın güç kaynağını kontrol edin bu kasaya kaç watt güç kullanmaktasınız ?

3- AMD ekran kartlarında geçmişte bazı sürücü versiyonlarının oyunlarda performans düşüşlerine veya kullanım dalgalanmalarına yol açtığı biliniyor. RX 6600 XT gibi bir kartta, güncel sürücü kullanıyor olmalısınız lütfen sürücü güncellemelerinizi kontrol edin.

4- Çok basit gelecek ama gta ve fivemi silin cache temizliği yapın ve tekrar indirin ama dediğim gibi cache dosyanızı silmeyi unutmayın çok nadirde olsa indirme sırasında yüklenen assetlerden dolayı sorunlar oluşabiliyor.

DF
Merhabalar,

1- Lütfen BİOS güncellemenizi yapın Ryzen için AGESA 1.2.0.7 üstü güncellemeler stabilizasyonu arttırmaktadır.

2- Ekran kartına yeterli güç ulaşmıyor olabilir kasanızın güç kaynağını kontrol edin bu kasaya kaç watt güç kullanmaktasınız ?

3- AMD ekran kartlarında geçmişte bazı sürücü versiyonlarının oyunlarda performans düşüşlerine veya kullanım dalgalanmalarına yol açtığı biliniyor. RX 6600 XT gibi bir kartta, güncel sürücü kullanıyor olmalısınız lütfen sürücü güncellemelerinizi kontrol edin.

4- Çok basit gelecek ama gta ve fivemi silin cache temizliği yapın ve tekrar indirin ama dediğim gibi cache dosyanızı silmeyi unutmayın çok nadirde olsa indirme sırasında yüklenen assetlerden dolayı sorunlar oluşabiliyor.
İlk 2 adımda bahsettiklerinizde problem yok. Son sürüm bios kullanıyorum, 650W güç kaynağı var ekran kartı dilediği kadar çekebiliyor. Ekran kartı sürücümde son sürüm 24.12.1 sürümü. GTA ve FiveM'i silmek kalıyor geriye, onu da yarın yapıp size dönüş yapacağım. Cache temizliğinden kasıt ekran kartının shader cache'i değil mi?

DF
İlk 2 adımda bahsettiklerinizde problem yok. Son sürüm bios kullanıyorum, 650W güç kaynağı var ekran kartı dilediği kadar çekebiliyor. Ekran kartı sürücümde son sürüm 24.12.1 sürümü. GTA ve FiveM'i silmek kalıyor geriye, onu da yarın yapıp size dönüş yapacağım. Cache temizliğinden kasıt ekran kartının shader cache'i değil mi?
evet shader cache nvidia da sıkıntı çıkarmıyor amd de bir sıkıntı çıakracağını sanmıyorum birde fivem cachesini silin fivemi silmeden önce hem cache hem server cache silindiğinden emin olun

DF
Biraz geç oldu ancak silip yüklemek vesaire de tamamen çözmedi. Sorunun tam çözümünü bulabilirsem konuya bırakırım, aynı sorunu yaşayan olursa en azından çözümüne ulaşabilir böylelikle. Yardım etmeye çalışanlara teşekkür ederim, çözüm olabilecek fikirleri olan varsa yazarsa çok mutlu olurum.

DF
Biraz geç oldu ancak silip yüklemek vesaire de tamamen çözmedi. Sorunun tam çözümünü bulabilirsem konuya bırakırım, aynı sorunu yaşayan olursa en azından çözümüne ulaşabilir böylelikle. Yardım etmeye çalışanlara teşekkür ederim, çözüm olabilecek fikirleri olan varsa yazarsa çok mutlu olurum.
Kankam çözdünmü

DF

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Granit arka planlar

Lütfen Javascript'i etkinleştirin!Javascript'i etkinleştirin!
// Adblock Kod Start // // Adblock Kod End//